Shot Baits

Egy nagy egyszerű receptet szeretnék bemutatni nektek, amivel a bojlitok fogósságát tudjátok növelni. Ez nem más, mint a paszta, amit vagy a bojli vagy a paszta ólom köré gyúrunk, azzal hogy a halainkat a csalink köré csalja. Oldékonysága miatt egy idő után a bojli körül feloldódik, majd egy kisebb aroma felhőt képezve, fejti csalogató hatását. De szerintem még a rakós botos pecások is tudják használni, hiszen ott is hódít a paszta őrület mostanában.

Az alapanyagok a következőek:

  • Kb. 1 kiló kutyatáp-májas vagy valamilyen húsos jellegű. Érdemes olyan választani, ami alapban süllyed.
  • Shot Baits CSL
  • Shot Baits Liquid Flavour
  • 4 db. Tojás

Én ezeket az összetevőket használtam, de lehet még variálni kedvetek szerint. Nagyon gyorsan kész van, semmi extra képességet nem igényel.
Azt tudni kell, hogy a kutya táp alapban 30%-os fehérje tartalommal rendelkezik, hát nem éppen jó szag van, de a pontyok szeretik és most ez a lényeg.
Daráljuk le a tápot, majd üssük fel a tojásokat. Ezután hozzáöntöm a Shot Baits CSL-t valamint a Shot Baits Liquid Flavour-t és az egészet összekeverem Ennél a résznél még mehet bele valamilyen attractor stb, de én most ezeket kihagytam, hiszen magában a táp is nagyon fogós. ( pár lépéssel odébb már bojliról beszélünk)
Ami még fontos, hogy a folyadékhoz tegyük a szárazanyagot és ne fordítva! Szépen kezdjük el adagolni a szárazanyagot a tojásba, addig, míg gyúrva el nem érjük azt az állagot, amikor az edény falától elválik, a kezünkről és szépen, szinte tisztára lejön a maradék is.
Nos készen is van a paszta!
Ha a kutyatápunk nem süllyedő, akkor egy kis rizs vagy rozsliszttel tudjuk befolyásolni a süllyedő képességét.
Én folpackba tekerem, és a hűtőben tárolom plusz nylon zacskóban. Ha golyót formálsz belőle és megfőzöd, akkor csaliként is jó szuperál.

A másik lényeges kérdés hogy mekkora költséggel jár, az aromák 290 Ft és 310 Ft, a 4 db tojás 4×50 Ft=200Ft, a Kutyatáp kilója alsó hangon is 280Ft / kiló, ez mindösszesen 1080 Ft!! És ez már hatalmas mennyiség lesz, mármint az 1 kilóból. Én a Shot Baits termékeket a Horgász Online Áruházban veszem (www.horgaszonline.hu) szerintem világbajnok áron vannak és nagyon jó termékek, jól lehet velük dolgozni.

Nos nincs is más hátra mint a csalizás a fentiekben leírtak szerint.

Feszes zsinórt mindenkinek!

Shot Baits CSL és Liquid Flavour

Daráljuk le egy turmixgépben a tápot

Ledarálva

Felvert tojások

Shot Baits CSL és Liquid Flavour öntsük a tojáshoz

Majd keverjük jól el…

Kezdjük el adagolni a tojáshoz az őrleményt

Itt már nem sok van vissza a végleges állaptohoz

Elkészült a Shot Baits alapanyagokból a  bojli pasztánk

Kategória: Receptek